De Spaanse taal behoort tot één van de wereldtalen. Op steeds meer plekken hoor je de Spaanse taal en kun je terecht met Spaans. Wil je de Spaanse taal leren spreken? Dan heb je een aantal verschillende mogelijkheden. Zo wordt er bij veel opleidingen ook de mogelijkheid geboden om Spaans in je vakkenpakket op te nemen. Zeker internationale opleidingen en bijvoorbeeld toeristische opleidingen bieden de mogelijkheden om Spaanse lessen te volgen. Daarnaast zijn er veel mensen die bijvoorbeeld een opleiding volgen aan de open universiteit of zijn er mensen die privé lessen nemen. Een andere optie is om een taalreis te doen. Met een taalreis leer je niet alleen een taal spreken, je leert er ook een cultuur en land mee kennen. Met het maken van een taalreis kun je een goede stap maken om jezelf beter te leren kennen. Naast het leren van de taal, zul je ook enkele weken in een ander land moeten leven. Het is niet te vergelijken met een assertiviteitstraining of iets in die richting, maar een taalcursus kan zeker bijdragen aan een positieve zelf ontwikkeling.

 

Een taalreis

Er zijn steeds meer mensen die een Spaanse taalcursus volgen in Spanje of Latijns Amerika. Voor veel mensen is het een ideale manier om een land, cultuur en daarmee ook meteen de taal te leren kennen. Een taalreis is een erg leuke manier om een taal te leren, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt een taalreis zo lang volgen als je zelf wilt, van 1 week tot 3 maanden, waarbij je zelf het gewenste niveau kunt aangeven.

 

Spaans leren in Spanje

Waar kun je nou beter Spaans leren dan in Spanje? Wil je het échte Spaans leren spreken, dan kun je natuurlijk het beste naar Spanje. Je kunt in vele steden en regio’s een Spaanse taalcursus volgen, zoals in Madrid, Barcelona, Granada, Salamanca, Sevilla, Tenerife of Valencia. Veel talenscholen bieden naast de Spaanse lessen ook veel aandacht aan de Spaanse cultuur, waarbij je wordt geïntroduceerd in de rijke Spaanse geschiedenis, het uitgaansleven gecombineerd met overheerlijke tapas en Flamenco.

 

Spaans leren in Latijns-Amerika

In bijna heel Latijns-Amerika wordt Spaans gesproken. Het ideale continent voor iemand die de taal wil leren, reizen en verschillende culturen leren kennen. Ga je naar Mexico of Guatemala, dan leer je de inheemse Maya cultuur kennen. Ga je naar Peru, dan wordt je overspoeld met de rijke cultuur van Inca’s, Moche, Chanchan etc. Blijf je toch liever in een wat meer westers georiënteerd land, dan kun je bijvoorbeeld naar Argentinië of Chili. In Latijns-Amerika heb je ontzettend veel keus!