Stel: je bent een werknemer en je zit langdurig ziek thuis, dit doordat je bijvoorbeeld last van je rug hebt. Uiteindelijk blijkt dat je niet meer werkzaam kan zijn in je huidige functie, maar je kunt wel andere werkzaamheden binnen het bedrijf uitvoeren. Is het dan mogelijk om dit te doen bij je huidige werkgever? Of moet je op zoek naar een andere werkgever? Het antwoord is nee. Re-integratie tweede spoor biedt je namelijk de mogelijkheid om werkzaam te blijven bij je huidige werkgever, maar dan in een andere functie die jij wel fysiek of geestelijk aan kunt. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en of dit mogelijk is voor je eigen situatie? In dit artikel lees je er meer over!

 

Overleg met de werkgever

Als je samen met je werkgever in overleg gaat, kun je samen tot de conclusie komen dat het niet meer mogelijk is om je huidige functie te blijven beoefenen. Het is dan goed om de mogelijkheden van re-integratie tweede spoor te onderzoeken. Wanneer zowel jij als je baas zich beiden inzetten voor dit traject, is de kans dat je behouden kunt blijven binnen het bedrijf zeer groot. Dit voorkomt dat jij zonder werk komt te zitten en dat je werkgever op zoek moet naar een andere werknemer. Hier zitten jullie beide uiteraard niet op te wachten. Maar hoe begin je met een re-integratie tweede spoor traject?

 

Een specialist op het gebied van arbeid kan je ondersteunen

Als jij en je werkgever ervoor kiezen om te starten met een stukje thuisbegeleiding, is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist op het gebied van arbeid. Vaak kan deze het volledige traject voor jullie begeleiden, zodat de juiste stappen worden gezet!