Toen ik besloot om een tussenjaar te nemen van mijn studie, wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Ik had al meerdere banen gehad in verschillende branches en wou eigenlijk geen van deze banen weer gaan uitvoeren.

 

Werken in de horeca was overigens wel een uitzondering tussen al deze banen. Ik vond werken in een restaurant altijd al erg leuk om te doen. Toen ik jonger was, heb ik vakantiebaantjes gehad in de horeca. Ik besloot nu om op zoek te gaan naar leuke horeca gelegenheden en kwam al snel op het punt waarop ik wist dat ik wel graag een baan zou willen hebben in de horecabranche. Om te zorgen dat mijn CV beter gevuld was voordat ik ging solliciteren, besloot ik om een cursus sociale hygiëne te volgen bij Picabia opleidingen. Hier leerde ik snel en goed allerlei  zaken over de drank- en horeca wet en leerde ik sociale vaardigheden die handig kunnen zijn als je met klanten moet werken.

 

Nadat ik de cursus volledig had afgerond en in het bezit was van een SVH Diploma Sociale hygiëne, besloot ik te gaan solliciteren. Al snel merkte ik dat ik veel voordeel had van mijn diploma sociale hygiëne. Veel horeca bedrijven vinden het handig als je in het bezit bent van zo’n diploma aangezien ze verplicht zijn om altijd iemand aan het werk te hebben die dit diploma bezit. Hierdoor ben je natuurlijk ook flexibeler in te zetten in de planning en daarnaast bezit je bepaalde kennis en vaardigheden die erg handig zijn tijdens het werken in de horeca.

 

Echter is dit diploma alleen handig als je ook op het aanhangsel van de vergunning vermeldt staat.

Na meerdere sollicitaties bij verschillende horeca bedrijven kwam ik erachter dat ik niet bij zomaar elke horeca tent wilde werken. Ik zocht iets, wat net anders was. Omdat ik ook wat afwisseling zocht, ging ik eerst op zoek naar een horeca gelegenheid waarbij ik wat speciaals kon vinden. Toen kwam ik langs Bistro Bruut in Enschede. Een restaurant maar dan toch anders. Deze Bistro is gericht op een culinaire avond en is tegelijk een ontzettende mooie wijnbar. Precies iets, wat net anders is dan de meeste horeca bedrijven. Dus ik weet al waar ik mijn volgende motivatiebrief en CV naartoe moet sturen…