Wil je een opleiding commercieel medewerker volgen? Dan wil je wel weten wat een commercieel medewerker is. En wat het verschil tussen commercieel medewerker binnen- en buitendienst is. Dat wordt hieronder kort uitgelegd.

 

Commercieel medewerker binnendienst

Een commercieel medewerker binnendienst is de schakel tussen de collega’s die binnen in de organisatie aan het werk zijn en de collega’s die in de buitendienst werken. Als gevolg heb je veel contact met collega’s in allerlei functies. Als commercieel medewerker moet je communicatief vaardig zijn en snel kunnen schakelen. Naast het contact met collega’s ben je voor klanten het aanspreekpunt. Je hebt contact met ze via de telefoon, e-mail en op kantoor.

In deze functie is het dus belangrijk dat je dus klantvriendelijk bent. Je staat klanten te woord en geeft ze advies, je maakt afspraken met ze en werkt offertes uit. Daarnaast ondersteun je in de marketing. In deze functie ondersteun je het commerciële proces en schakel je de juiste mensen in.

Lijkt het je een leuke functie? Dan is de cursus medewerker binnendienst van Fabius wel iets voor jou!

 

Commercieel medewerker buitendienst

Waar de commercieel medewerker binnendienst voornamelijk op kantoor zit is de mederwerker buitendienst haast niet op kantoor. Als commercieel medewerker buitendienst ben je namelijk het gezicht welke de klanten zien en bezoek je (potentiële) klanten om verkoopgesprekken te voeren. Je bent continue bezig om nieuwe klanten te werven en in samenwerking met de binnendienst werk je de offertes uit.

Je bent nog meer dan de medewerker binnendienst een verkoper en je ziet het verkopen van een product of dienst als een uitdaging. Je wilt de klant overtuigen en tegelijkertijd zorgen dat de klant tevreden is zodat de klant in het vervolg terug blijft komen.

 

Als dit iets voor jou is kijk dan eens naar de cursus medewerker buitendienst.