Wil je iets aan je nieuwe collega’s of aan je studenten uitleggen, maar kun je niet de juiste manier vinden om de ingewikkelde materie over te brengen? Hoewel je naar hartenlust vertelt over die specifieke werkwijze of over een bepaalde theorie en de toehoorders met aandacht de informatie in zich opnemen, merk je dat de stof onvoldoende blijft hangen.

 

De oplossing hiervoor zijn de serious games van Simenco. Door dezelfde stof aan de hand de serious games over te brengen, vergroot je de kans dat de materie blijft hangen en dat mensen beter gaan begrijpen wat je hen wilt overbrengen. In deze blog lees je over het effect van de serious games en in welke uitvoeringen ze verkrijgbaar zijn.

 

Effectief inwerken met de serious games

De serious games van Simenco geven een gerealiseerde situatie weer waarin je als nieuwe werknemer of als een student kennis maakt met de gang van zaken. Doordat ze de werkelijkheid nabootsen, wordt degene die een van de serious games speelt, blootgesteld aan reële gebeurtenissen die in het echt ook plaats kunnen vinden. Dat is erg interessant, omdat hij direct kan ervaren wat er aan de hand is, zonder dat er risico’s aan verbonden zijn. De simulatie die gecreëerd wordt, helpt de speler om het geleerde beter te onthouden en te internaliseren. Dat geeft de gelegenheid om een inwerkprocedure op het werk of een introductieweek op school effectief in te vullen.

 

Welke serious games gebruik jij voor jouw nieuwe collega’s of studenten?

Voor iedere toepassing in de educatie of op het werk zijn diverse serious games ontwikkeld. Die zijn erg boeiend om te onderzoeken, omdat ze ieder op hun eigen manier een invulling geven aan een doeltreffende introductie. De serious games zijn zo gebouwd dat ze door specifieke doelgroepen gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld voor studenten in het hoger beroepsonderwijs die worden gestimuleerd om hun ondernemerschap en managementbewustzijn in te zetten in het oplossen van een nagebootst probleem. Zelfs een ruimte-expeditie naar Mars kan met de game Missie naar Mars nagebootst worden, om de dynamiek en complexiteit van projectmanagement te ondervinden. Andere voorbeelden van de serious games van Simenco zijn onder andere:

 

  1. CoffeeChallenge Sales edition
  2. CoffeeChallenge Advances finance
  3. nextOne business game
  4. TB-Challenge: Technische Bedrijfskunde
  5. FinFun: financieel serious game
  6. Spot the Scam

 

Naast de serious games biedt Simenco nog andere vormen van educatieve games en bedrijfssimulaties die bruikbaar zijn in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Zowel voor nieuwkomers als voor bestaande studenten en werknemers zijn de diensten van Simenco effectief.

 

Bestel de serious games bij Simenco

Ben jij benieuwd naar het effect van de serious games bij een inwerkprocedure? Maak het jezelf en je nieuwe collega’s of studenten niet alleen gemakkelijk, maar ook extra interessant met een van de serious games van Simenco. Je zult merken dat de stof veel beter blijft hangen en dat nieuwkomers sneller en meer inzicht krijgen in het werkproces van je bedrijf. De levensechte nabootsing van een situatie verhoogt het plezier tijdens de introductie en men zal meer leren dan bij een normale, theoretische inwerkprocedure.