Rijschool Enschede
Het nemen van Rijlessen is een essentiële onderdeel van je rijopleiding voor het behalen van je rijbewijs. Zoals algemeen bekend, mag je zonder een rijbewijs niet rijden in een voertuig. Mocht je je afvragen of je een bekeuring (boete) kunt krijgen voor het rijden zonder rijbewijs? Is het antwoord uiteraard ja! Je bent hartstikke strafbaar voor het rijden zonder rijbewijs en je riskeert absoluut een hoge boete. En wat wellicht nog belangrijker is, je bent een gevaar voor je zelf en voor iedereen die zich op de weg bevind. Je bent gewoon verplicht als bestuurder van een motorvoertuig je rijbewijs te laten zien zodra een politieagent of een politievrouw in uniform daarom vraagt. Wanneer je geen rijbewijs kunt tonen dan heb je een groot probleem. Je moet altijd een origineel en geldig rijbewijs kunnen laten zien. Wat erg belangrijk is, en heel veel mensen weten dit niet, een kopie van je rijbewijs mag je niet tonen, dit is namelijk niet geldig.
De hoogte van de boete voor rijden zonder geldig rijbewijs, kun je vinden in de ‘Boetebase’ van het Openbaar Ministerie (OM).

 

 

Rijles Enschede

Hieronder treft je een  fictief (denkbeeldig) voorbeeld aan.
Stel dat je opzoek bent naar een rijschool Enschede, of in ieder geval naar een autorijschool Enschede. Je doel is dat je heel graag een rijles Enschede wilt nemen. Je hebt enkele weken lang gezocht tussen alle rijscholen in Enschede, (want je bent immers achter gekomen dat het vinden van een goede rijschool in Twente is niet makkelijk is) heb je er uiteindelijk een gevonden. Je start zo snel mogelijk als het kan, direct met rijlessen in Enschede. Je bedenkt dat je heel graag erg snel je rijbewijs wilt halen, omdat de kosten van je rijbewijs heel hoog kunnen worden. Je besluit daarom om af en toe zwart te gaan rijden. Dit doe je bijvoorbeeld  in de auto van je vader, broer of misschien wel die van je vrienden. Ons advies luidt; “Doe dit vooral niet”! Wanneer je in het verkeer hierop betrapt wordt, riskeer je een nog grotere en hogere boete dan je mag denken.

 

Rijden zonder rijbewijs

Wanneer je zonder rijbewijs met een motorvoertuig rijdt, dan loop je de kans dat je verzekeringsmaatschappij, waar je verzekerd bent, de eventuele schade niet dekt.

 

Gevonden wat u zocht in dit artikel? Zo niet, vertel het ons!

 

Meer informatie:
Bezoek onze website. De Rijopleider