Zo’n beetje iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Een flink aantal mensen heeft zelfs twee of meer smartphones. Deze devices worden voor van alles en nog wat gebruikt. Natuurlijk om te bellen, maar doorgaans gebruik je je smartphone voornamelijk voor e-mail, je agenda en uiteraard je social media. Even snel een foto op je tijdlijn zetten of je berichten checken, je doet het allemaal met je smartphone. Eigenlijk gebruik je bijna geen vaste computer of laptop meer, ook niet als je een keer een belangrijk document of formulier wilt printen. Dit kun je ook vanaf je smartphone doen.

 

Printer met draadloze interface

Je kunt niet op elke printer vanaf je smartphone printen. Als je een printer hebt die met een USB kabel aan je laptop of PC verbonden moet worden, dan kun je hier niet via je telefoon op printen. Om via je telefoon te printen, heb je een printer nodig met een draadloze interface. De meest voor de hand liggende interface is wifi. Iedere smartphone heeft wifi aan boord. Ook in de meeste huizen en kantoren is wifi beschikbaar. Koppelen met de printer is vrij eenvoudig en mocht je er niet uitkomen, er is altijd wel iemand die je kan helpen. Of je zoekt even op het internet hoe je dit moet doen. Een andere optie is Bluetooth. Bluetooth is ook op alle smartphones beschikbaar. Koppelen via Bluetooth is eenvoudig en de Bluetooth interface is snel genoeg om je documenten te printen. Nadeel is dat het bereik redelijk beperkt is ten opzichte van wifi. Je moet met een Bluetooth koppeling in de buurt van de printer blijven. Met wifi maakt het niet zoveel uit waar in huis of kantoor je precies bent.

 

Refurbished printer

Het is overigens niet nodig om een nieuwe printer aan te schaffen als je via je telefoon wilt printen. Er is een groot aanbod in refurbished printers. Refurbished wil zeggen dat het apparaat niet nieuw is, maar onder andere doordat slijtage onderdelen vervangen zijn, is een refurbished apparaat zo goed als nieuw. Over garantie hoef je je ook geen zorgen te maken. Als je bijvoorbeeld kiest voor een refurbished Brother Printer, krijg je er een normale garantie bij. Het verschil merk je alleen in de fors lagere aanschafprijs.