Waar gewerkt wordt kunnen ook wel eens gevaarlijke situaties ontstaan. Dit dient uiteraard zoveel mogelijk vermeden te worden maar een ongeluk zit in een klein hoekje en om er dan voor te zorgen dat er zo snel mogelijk hulp geboden kan worden is het zinvol je personeel een veiligheidstraining te laten volgen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij G4S.

 

Nieuwe cursussen en opfriscursussen

Als je kiest voor een veiligheidstraining van G4S kun je een keuze maken uit diverse soorten. Zo kun je een EHBO training kiezen maar is een BHV training ook mogelijk. Als je reeds ervaring op dit gebied hebt en al in het bezit bent van een certificaat dan dien je dit wel tijdig te vernieuwen. Dit kun je doen door het volgen van een herhalingstraining op een van deze twee gebieden.

 

Pas het geleerde direct in de praktijk toe

Het voornaamste doel van een veiligheidstraining is dat je leert omgaan met calamiteiten en weet op welke manier je dient te reageren mocht zich daadwerkelijk iets voordoen op de werkvloer. Daarom worden de trainingen op speciale trainingslocaties gegeven en zorgen de instructeurs ervoor dat je ook echt met de praktijk in aanraking komt en de geleerde theorie ter plekke kunt toepassen. De focus ligt bij alle trainingen op de praktijk omdat dit de cursisten het meeste leert maar ze ook gemotiveerd houdt.

 

Diverse mogelijkheden binnen EHBO

Binnen de EHBO cursussen bestaan ook nog diverse trainingen waaruit je een keuze kunt maken. Welke dit zijn en wat ze precies inhouden kun je lezen op de website van G4S. Hierop vind je ook de kosten, de geldigheidsduur en wat er inclusief is. De kosten voor een dergelijke cursus worden vaak (deels) vergoed door verzekeraars dus het is altijd verstandig even goed te kijken wat er op dat gebied mogelijk is.