Met een goede laptoptas kun je overal snel en gemakkelijk aan het werk. Je hebt vaak al flink wat geld besteed aan je computer, maar de investering in een laptoptas is minstens zo belangrijk. Het is immers snel gedaan met je productiviteit als je laptop in een goedkoop tasje zit en onderweg onherstelbare schade oploopt. Zorg dat je computer altijd veilig weggeborgen is, zodat je er zo lang mogelijk van kunt profiteren.

 

laptopsleeve

 

Laptoptassen, soorten en maten

Bij het kiezen van de juiste laptoptas, moet je goed duidelijk hebben wat je eisen zijn. Je manier van reizen, de frequentie van reizen en het soort laptop zijn daarbij allemaal belangrijke factoren. Wat voor de een werkt, hoeft voor de ander helemaal niet de ideale uitkomst te zijn. Een laptoptas voor dames kan ook een idee zijn, al zijn degelijke tassen van bijvoorbeeld zwart leer of een sleeve in een mooie kleur al snel geschikt als laptoptas voor dames.

 

Met je laptoptas op pad

Reis je vaak en veel met de auto waarna je behalve je laptop bijna geen spullen in je tas hoeft te hebben? Dan kun je prima uit met een schoudertas waarin je laptop zit en een klein beetje ruimte vrij is voor je portefeuille, pen en papier. Maar ben je iemand die veel met het openbaar vervoer reist, fietst of loopt, dan is zo’n laptoptas al gauw onhandig. Je kunt dan beter kiezen voor een rugzakmodel. Een tas in de vorm van een rugzak belast beide schouders evenveel en bovendien kun je nog wat extra spullen meenemen. Het gewicht wordt immers gelijkmatig verdeeld en naast je laptop kun je in zo’n laptoptas ook wat te eten en drinken en studiematerialen meenemen. Ben je juist helemaal niet ver onderweg en wil je in één handbeweging weer aan de slag kunnen op je laptop, kies dan niet voor een laptoptas maar een laptop sleeve. De behuizing van je laptop is dan beschermd, maar je moet hem wel altijd in je hand houden. Voordeel van de laptop sleeve is weer dat ze in vele kekke kleurtjes verkrijgbaar zijn.

 

Meten is weten

Bij aanschaf van een laptoptas is het slim om je computer eens goed te meten. Je kunt voor je 17 inch laptop natuurlijk snel een laptoptas van 17 inch aanschaffen, maar het zou maar zo kunnen dat je dan net niet helemaal de beste tas kiest. Sommige laptops zijn wat dunner of juist dikker en passen daardoor soms beter in een tas van net een maatje meer of minder. Het is slim om even na te meten hoe groot jouw laptop precies is, zodat hij straks stevig in de laptoptas zit. Bij schokken is er dan veel minder kans op beschadiging. Een wat dikkere computer van 15 inch kan bijvoorbeeld goed passen in een laptoptas van 17 inch. Goed om bij het bestellen in je achterhoofd te houden.

 

Opladen onderweg

Wist je dat er laptoptassen bestaan met een ingebouwde accu? Je kunt dan onderweg je apparaat opladen, zodat je op de volgende plek van bestemming snel weer aan de slag kunt met je laptop. Ideaal! Bovendien kun je je smartphone, tablet of andere gadget ook gelijk even opladen, zodat je overal productief kunt zijn. Het opladen van je laptop kost wel wat meer vermogen, dus kijk even goed of de laptoptas van jouw keuze dit ook echt aan kan. Heb je ook nog oog voor het milieu, kies dan voor een tas met zonnepanelen. Bij een beetje helder daglicht heb je daar al gemak van. Deze laders zijn nog niet sterk genoeg om je laptop ook van stroom te voorzien, maar al je andere elektronica komt met opgeladen batterij weer uit zo’n tas.