Het opstarten en landen van je kite

Het starten en landen met een kitesurfboard leer je het snelst en makkelijkst op een kitesurfschool. Een kitesurfles is praktisch en geeft je de kans om het te leren met een assistent.

 

Veilig starten

Tijdens de kitesurfles leer je veilig te starten, je te verzekeren en leer je te checken hoe je veiligheidssystemen werken. De wind is erg belangrijk bij het opstarten, en daarnaast moeten er geen obstakels staan in je nabije omgeving. De wind kan met vlagen komen en verschilt erg qua kracht. Hou hier rekening mee.

 

Bij de kitesurfschool leer je over upwind en downwind en welke winden het beste zijn om op te starten. Voor het opstarten van je kite heb je de goede hoek nodig: wanneer je teveel met de wind meegaat, zal de kracht van de kite enorm groot worden. En hoe land je je kite wanneer je bent opgestart?

 

Het landen van je kite

In de kitesurfles leer je dat het landen vraagt om duidelijke communicatie met je assistent. De spanning moet van de lijn komen en je moet duidelijk aangeven (met signalen) waar je landen wilt op het strand. Let hierbij ook weer op eventuele obstakels, op strandbezoekers en probeer aan te voelen welke wind het meest geschikt is voor je landing.