Vroeger toen de computer schermen nog klein en dik waren en de computers groot en lelijk, toen het internet nog traag was en via de telefoonkabel kwam. Hoe frustrerend was het toen om een mail te versturen of een hoe lang een foto laden ging.

 

Gelukkig hebben we dat tegenwoordig niet meer. mailtjes worden praktisch meteen na het verzenden ook ontvangen en wordt er een internetkabel (utpkabel) gebruikt in plaats van een telefoonkabel.

 

Maar het is niet alleen sneller geworden, dankzij nieuwe computer onderdelen kunnen we de sites mooier en groter maken. Het is 2015 en bijna iedereen heeft een monitor van 21” of groter en hier maken website aanbieders ook gebruik van.

 

Maar dat is niet in één keer gebeurd, het heeft zich langzaam opgebouwd. Van simpele HTML1 websites naar tegenwoordig HTML4/5 of misschien sites die PHP gebruiken. Het internet wat iedereen kan gebruiken is in 1983 pas ontstaan.

keyboard-854530_1280

Tussen 1969 en 1983 zette het internet zijn eerste stapjes als het “ARPANET” dit was een netwerk wat gebruikt werd door het amerikaanse leger. In 1991 begon het World Wide Web-Project, hier werd voor het eerst HTTP en HTML gebruikt (de beginselen van de websites van vandaag).

 

Het internet is dus niet heel oud. In totaal is het internet maar 56 jaar oud. Vergeleken met de eerste elektronische computer die al 72 jaar oud is.