Agile werken wordt steeds vaker toegepast door bedrijven. Het toepassen van deze werkmethode ben je in staat om efficiënter en effectiever te ontwikkelen. Hierdoor kan je sneller opleveren en heb je meer inzicht in de voortgang van het desbetreffende project.

 

Wat is scrum?

De scrum methode is een methode waarmee je in projecten slimmer kunt samenwerken. Je werkt met deze aanpak in bepaalde sprints, waardoor je sneller kunt opleveren. Ook geeft scrum je meer inzicht in de voortgang van een project. Hieronder vind je de 3 grootste voordelen van de scrum methode.

 

1. Zelfsturend team

Met de scrum methode gaat een zelfsturend team aan de slag in bepaalde sprints om een (deel)product op te leveren. Zo hoef jij als leidinggevende het team niet te vertellen hoe ze iets moeten doen. De stakeholder bepaalt het gewenste resultaat, vervolgens gaat het team bekijken hoe ze dat resultaat kunnen behalen. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat er veel meer contactmomenten zijn met stakeholders, waardoor het team als geen ander weet wat het gewenste doel is van de opdrachtgever.

 

2. Realistische planning

Nadat de prioriteiten gesteld zijn, worden de zogenoemde sprints gepland. Het grootste voordeel hiervan is dat je alles qua tijd realistisch kan inschatten. Nadat er een planning is gemaakt wordt het hele team om een mening gevraagd. Als iedereen het mee eens is staat de planning vast, de goede communicatie voorkomt werkstress. Iedereen is op de hoogte van de oplevermomenten, waardoor het eindresultaat ook daadwerkelijk op de deadline datum wordt opgeleverd.

 

3. Effectief werken

Scrum zorgt voor een duidelijke communicatie, wat enorm belangrijk is om effectief te werken. Hierdoor werkt het complete team vele malen efficiënter aan een bepaalt project, wat dan weer resulteert in een snellere voortgang van het project.