Eigenlijk is het verschil tussen een blouse en een overhemd heel gemakkelijk. Een blouse is voor vrouwen en een overhemd voor mannen, terwijl ze toch hetzelfde zijn op een kleine nuance na. Bij de vrouwen zitten de knoopjes aan de rechterkant en de mannen hebben knoopjes aan hun linkerkant. Tegenwoordig zijn overhemden er in allerlei soorten, maten en merken en is er bijna in overhemden en blouses geen verschil meer.

 

Soorten overhemden
Er zijn diverse soorten aan overhemden, denk daarbij aan de Slim Fit, Modern Fit en Comfort Fit. Fit betekend eigenlijk gewoon pasvorm, maar wat is nou de ideale fit voor jouw lichaam en wat kleedt het mooiste af?

 

Slim Fit 
Een slim fit is een getailleerd kledingstuk wat vaak wat strakker zit. Het is een slank kledingstuk, wat nooit te strak mag zitten. Het moet een goed draagcomfort hebben en een getailleerd overhemd sluit goed aan op het lichaam, zonder dat de knopen eraf kunnen springen. Je herkent een slim fit aan de coupenaden aan de achterzijde.

 

Modern fit
Deze overhemden zijn licht getailleerd en zitten niet te strak of te wijdt. Het is een recht gesneden overhemd, wat meestal wordt gedragen door mannen die wat forser zijn.

 

Comfort Fit

 

De comfort fit modellen zijn overhemden die recht gesneden zijn en zitten wijdt en is ideaal voor de man die houdt van ruim zittende overhemden.

Stof
Kwaliteit hoort bij een goed overhemd of blouse. Meestal worden overhemden van katoen vervaardigd, maar elke type stof heeft zo zijn voordelen. Het hangt ervan af welke het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past. Linnen overhemden worden vaak gedragen voor in de zomer, omdat het luchtig is en ademt. Zijde is een exclusieve stof dat soepel aanvoelt en heeft een duidelijke glans en kan ideaal onder een parajumpers donsjas gedragen worden.