Je hebt net een nieuwe drone gekocht en staat te springen om deze de lucht in te laten. Voordat je begint met het laten opstijgen van je drone, is het een goed idee om je eerst goed voor te bereiden. In deze bijdrage geven we je 5 tips, zodat jij veilig aan de slag kunt met je drone.

Tip 1. Lees de handleiding rustig door

Lees de handleiding goed door. Mogelijk is dit de eerste keer dat je met een drone vliegt, maar het kan ook zijn dat je al eens met een drone hebt gevlogen. In beide gevallen is het toch verstandig om je iets beter te verdiepen in hoe de drone werkt. Iedere drone is anders en wanneer er iets misgaat tijdens het vliegen is heb je geen tijd meer om de handleiding nog door te lezen. Het is dus beter om eerst eens rustig de tijd te nemen voor het doorlezen van de handleiding van je drone, zodat je bij het ontstaan van problemen geen moeite hebt met het snelle handelen. 

 

Wil je het helemaal professioneel aanpakken? Haal dan een drone vliegbewijs via EUdronebewijs.nl.

Drone

Tip 2. Oefen op een rustige plek

Begin niet direct met het vliegen op een drukke plek, maar oefen het liefst op een rustige locatie met veel ruimte. Niet iedereen zal de mogelijkheid hebben om in de eigen achtertuin te vliegen, maar een rustig stukje natuur is ook een goede oplossing. 

Tip 3. Oefen niet alleen

Ga je vliegen met je drone, neem dan bij voorkeur iemand mee die je kan helpen. Mocht je problemen hebben tijdens het vliegen of raak je de drone misschien wel kwijt, dan kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. 

Tip 4. Blijf weg bij mensen

Vlieg niet op je eerste dag in de buurt van te veel mensen, omdat dit de kans op ongelukken alleen maar vergroot. Tevens is het vliegen met een drone in de buurt van mensen erg gevaarlijk. Vlieg dus nooit boven drukke gebieden.

Tip 5. Zorg dat je de batterij goed oplaadt

Controleer de batterij voordat je gaat vliegen, zodat je niet met een lege accu komt te zitten. Want een lege accu terwijl je hoog in de lucht zit is nou niet echt handig. Leg de drone daarom een dag van te voren aan de oplader. Dit waren 5 tips om aan de slag te gaan met een drone.